Tapioca provine din radacina de casava, o planta ce creste in Brazilia si alte tari ale Americii de Sud. In Romania a devenit cunoscuta relativ recent, insa in multe alte tari ale lumii acest aliment este popular de ani buni, datorita faptului ca este foarte usor de digerat, contime 0% grasimi si nu are gluten. Am mai aflat ca spre deosebire de amidoanele continute de alte alimente, amidonul din manioc nu este absorbit de organismul uman, motiv pentru care nu intervine nici riscul cresterii indicelui glicemic. Si daca toate acestea nu erau destule, e bine sa stii ca tapioca este un aliment minunat pentru persoanele cu stomacul sensibil, pentru cei ce sufera de gastrita hiperacida sau chiar ulcer gastrointestinal si colita, fiind in acelasi timp un excelent ajutor in reglarea tranzitului intestinal. In plus, maniocul este recunoscut pentru calitatile sale dezinfectante, cicatrizante si antiseptice.
Toate aceste calitati il recomanda spre a fi introdus in alimentatia bebelusilor, unii medici pediatri considerandu-l potrivit pentru micuti incepand cu varsta de 6 luni, cu conditia respectarii regulii introducerii unui aliment nou la 4 zile, pentru a putea urmari felul in care cei mici il tolereaza. Si pentru femeile insarcinate tapioca este un aliment benefic, datorita continutului ridicat de acid folic.
Ce contine tapioca: 100 grame de tapioca, alimentul fara gluten si grasimi, contin 351 calorii, 0% proteine, cel mult 0,2 g lipide, 0% zahar, 5 mg sodiu, 92 g carbohidrati, din care 46 g amidon si 46 g fibre, 1,5 mg de Omega 3, 3 mg de Omega 6, cantitati variate de Calciu, vitamina A, B1, B2, B6, C si altele.
Reteta Nutrigo: Budinca de tapioca cu Dulcisor de la Sweeteria
Budincă de Tapioca cu fructe
Preparare – extraordinar de simple: lapte + boabe de tapioca, se fierb cca 20 de min amestecand in continuu si se adauga Dulcisor – Sweeteria si esentele favorite. La final se orneaza cu fructe!
[:]