Ingrediente: 5 oua, 200 g de miere de albine, 500 g de faina integrala, 200ml ulei de masline extravirgin, 250g afine, 250 g zmeura, 250 g mure. Evident, nu folosim zahar si folosim Dulcisor-Sweeteria
Prepararea este foarte simpla: albusurile se bat separat spuma, se indulcesc cu mierea de albine, se adauga galbenusurile amestecate in prealabil cu 150 ml ulei de masline si se amesteca intr-o compozitie cat se poate de aerata adaugand treptat faina integrala.
Se unge o tava cu putin ulei de masline si se tapeteaza cu faina integrala. In tava se toarna compozitia si se adauga fructele de padure, amestecate sau repartizate dupa cum va arata si pozele. Se coace la 150 de grade aproximativ 40-50 de minute.
Iata care sunt substantele care se gasesc in fructele de padure si beneficiile acestora:
Fibrele elibereaza substante in procesul digestiv, micsorand colesterolul rau dar si nivelul glucozei din sange. Tocmai de aceea fructele de padure sunt extrem de importante pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si a diabetului. Mai mult decat atat, fibrele confera o senzatie mai lunga de satietate, contribuind din plin la scaderea in greutate.
Vitamina C care se gaseste in fructele de padure are rolul de a intari dinti, a mentine sanatoase capilarele, oasele, tesuturile, intarind in acelasi timp si sistemul imunitar. De asemenea, aceasta are si proprietati antiinflamatorii, fiind un puternic antioxidant care inhiba atat formarea cat si dezvoltarea celulelor cancerigene.
Acidul elagic este una dintre armele care lupta impotriva celulelor cancerigene. Acesta are proprietati antivirale si antibacteriene. Cercetatorii sunt de parere ca acidul elagic joaca un rol extrem de important in lupta de combatere a cancerului si a tumorilor deja existente.
Acidul salicilic este un hormon extrem de important pentru oameni si plante. Acest compus este prezent in aspirina, avand proprietati analgezice care sunt cunoscute de om de peste 2500 de ani. Acest compus are rolul de a lupta impotriva arterosclerozei.
Catehinele sunt flavonoide care dau culoarea fructelor de padure. Acestea pot varia de la galben la rosu si albastru. De asemenea, catehinele atrag polenizatorii, protejand astfel plantele de bacterii si fungi. Un alt plus oferit de catehine este de a trata infectiile si alergiile.
Antocianinele sunt niste pigmenti naturali care ofera culoarea rosie filtrand razele soarelui. In urma unor serii de studii s-a dovedit ca acest antioxidant reduce riscul de producere si dezvoltare a unor tipuri de cancer dar imbunatateste si aparatul urinar si functiile cognitive.
Acidul galic este cunoscut ca fiind o substanta cu proprietati antibacteriere si antivirale. De asemenea, acesta este recunoscut pentru faptul ca este toxic pentru celulele cancerigene si, in acelasi timp, nu ataca si celulele sanatoase. In industria farmaceutica acidul galic este folosit pentru tratarea hemoragiilor interne, a psoriazisului si a diabetului.
[:en]O tarta simpla, delicioasa si plina de beneficii.Ingrediente: 5 oua, 200 g de miere de albine, 500 g de faina integrala, 200ml ulei de masline extravirgin, 250g afine, 250 g zmeura, 250 g mure.
Prepararea este foarte simpla: albusurile se bat separat spuma, se indulcesc cu mierea de albine, se adauga galbenusurile amestecate in prealabil cu 150 ml ulei de masline si se amesteca intr-o compozitie cat se poate de aerata adaugand treptat faina integrala.
Se unge o tava cu putin ulei de masline si se tapeteaza cu faina integrala. In tava se toarna compozitia si se adauga fructele de padure, amestecate sau repartizate dupa cum va arata si pozele. Se coace la 150 de grade aproximativ 40-50 de minute.
Iata care sunt substantele care se gasesc in fructele de padure si beneficiile acestora:
Fibrele elibereaza substante in procesul digestiv, micsorand colesterolul rau dar si nivelul glucozei din sange. Tocmai de aceea fructele de padure sunt extrem de importante pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si a diabetului. Mai mult decat atat, fibrele confera o senzatie mai lunga de satietate, contribuind din plin la scaderea in greutate.
Vitamina C care se gaseste in fructele de padure are rolul de a intari dinti, a mentine sanatoase capilarele, oasele, tesuturile, intarind in acelasi timp si sistemul imunitar. De asemenea, aceasta are si proprietati antiinflamatorii, fiind un puternic antioxidant care inhiba atat formarea cat si dezvoltarea celulelor cancerigene.
Acidul elagic este una dintre armele care lupta impotriva celulelor cancerigene. Acesta are proprietati antivirale si antibacteriene. Cercetatorii sunt de parere ca acidul elagic joaca un rol extrem de important in lupta de combatere a cancerului si a tumorilor deja existente.
Acidul salicilic este un hormon extrem de important pentru oameni si plante. Acest compus este prezent in aspirina, avand proprietati analgezice care sunt cunoscute de om de peste 2500 de ani. Acest compus are rolul de a lupta impotriva arterosclerozei.
Catehinele sunt flavonoide care dau culoarea fructelor de padure. Acestea pot varia de la galben la rosu si albastru. De asemenea, catehinele atrag polenizatorii, protejand astfel plantele de bacterii si fungi. Un alt plus oferit de catehine este de a trata infectiile si alergiile.
Antocianinele sunt niste pigmenti naturali care ofera culoarea rosie filtrand razele soarelui. In urma unor serii de studii s-a dovedit ca acest antioxidant reduce riscul de producere si dezvoltare a unor tipuri de cancer dar imbunatateste si aparatul urinar si functiile cognitive.
Acidul galic este cunoscut ca fiind o substanta cu proprietati antibacteriere si antivirale. De asemenea, acesta este recunoscut pentru faptul ca este toxic pentru celulele cancerigene si, in acelasi timp, nu ataca si celulele sanatoase. In industria farmaceutica acidul galic este folosit pentru tratarea hemoragiilor interne, a psoriazisului si a diabetului.
[:]