389 kcal per 100 g dintre care 7g de grasimi(11%), carbohidraţi 68,9 g (29%) şi 12,6 g proteine (14%)
Pastele integrale de secară au avantaje majore din punct de vedere nutriţional faţă de pastele albe cu care suntem atât de obişnuiţi. Prezenţa abundentă a fibrelor-ce asistă tractul digestiv şi oferă senzaţia de saţietate, numarul uşor mai ridicat de proteine alături de prezenţa carbohidraţilor complecşi, vitamine şi minerale-pierdute în procesarea bobului de grâu la pastele din faină albă, fac pastele integrale de secară alegerea înţeleaptă pentru o viaţă mai sănătoasă. Mai contin: fier, seleniu, potasiu, magneziu şi vitaminele A, E, F si B.
Reţeta de paste integrale de secară cu surimi de crab şi ragu cu legume.
Ingrediente:paste integrale de secară, roşii taiate cuburi şi date prin blender pentru sos, mix de legume, batoane de surimi de crab, usturoi, ceapă, ulei de măsline, paprika, cimbru, busuioc şi puţin ardei iute.
Pastele integrale de secară se fierb separat într-o oală cu puţină sare şi ulei de măsline. Când sunt gata, se adaugă pentru câteva minute şi 80 % din batoanele de surimi de crab. Se strecoară şi se clătesc cu apă rece pentru a nu se lipi.
Sosul se prepară separat, la ceaun sau wok. În puţin ulei de măsline se undeşte ceapa împreună cu usturoiul. Se adaugă legumele şi roşiile tocate şi se fierbe circa 30 de minute. La final adăugaţi condimentele după gust alături de restul de surimi.
*Surimi-ul de crab se poate înlocui cu piept de pui/ton mărunţit/tofu/cubuleţe de soia
Nutrigo vă doreşte Poftă Bună!