Exemplul 1
Cu salată verde pentru fibrele ce ne asistă digestia, câteva legume pentru vitamine şi minerale, cu castravete murat pentru probioticele atât de necesare florei intestinale, cu ceapă pentru conţinutul de crom şi alil propil disulfid ce ne reglează nivelul zaharurilor în sânge, cu ciuperci şi fasole pentru proteinele vegetale, cu piept de pui pentru tot spectrul de aminoacizi esenţiali, cu ardei iuţi pentru capsaicină-asistentul de nadejde al ratei metabolice şi cu orez pentru carbohidraţii cu eliberare treptată necesari energiei zilnice şi refacerii nivelului de glicogen.
Exemplul 2
Tortilla cu piept de pui la grătar, salsa iute cu ardei chilli, orez cu legume- asezonat fresh cu mentă şi hasmaţuchi în varianta completă. În varianta Ovo-lacto-vegetariană folosim orez cu legume asezonate la fel de fresh cu mentă şi hasmaţuchi, salată verde, brânzică de vaci proaspată şi sos hickory cu miere de albine şi oţet balsamic.
Exemplul 3
Şaorma Vegan Aztec – Din Teocalli Teotihuacán (Piramidele vechilor Zei ai Soarelui şi Lunii) Nutrigo vă aduce o mâncare ce îmbină nuanţele culinare străvechi aztece cu nutriţia moderna: un wrap complet ce conţine proteine vegetale şi carbohidraţi cu eliberare treptata într-o îmbinare mistică perfectă pentru sănătate şi energie, pur vegetariană!
Orez cu legume mixte, fasole roşie cu porumb şi ardei gras roşu învelite cu salată verde şi o foaie de tortilla integrală.
Exemplul 4
Şaorma cu humus: O excelentă mâncare de origine arabă recomandată cu căldură de Nutrigo. Având valori nutritive ridicate cu doar 240 Kcal pe 100 g, humusul de casă din năut are şi o combinaţie foarte bine echilibrată de macronutrienţi esenţiali: proteine vegetale 10 g, carbohidraţi cu eliberare treptată 20 g, grăsimi esenţiale 20 g şi un conţinut de fibre de 5 g.
De reţinut în cazul humusului făcut în casă că are şi un indice glicemic foarte scăzut de numai 25.
Ingrediente: Năut boabe uscat, ceapă, usturoi, ulei de măsline extravirgin, chilli sau boia iute, sare şi piper. Pentru a oferi savoarea şi misticismul mâncării originale puteţi folosi adiţional şi pasta din seminţe de susan sau tahini. Condimentarea adiacentă, în funcţie de preferinţe, este cu pătrunjel verde sau coriandru.