fbpx

“Alcoolul este viața și viața e alcool – din zori până’n noapte – pericol!” Iote asta ne ziceau Paraziții într-o melodie – și adevărul chiar acesta este! – expres pentru creșterea țesutul adipos…

  • Buba nutrițională cu alcoolul este că el conține multe calorii – doar că ele sunt calorii așa numite “goale” – adică fără nutrienți esențiali. Însă – organismul nostru deștept le înregistrează și le contorizează… mai ales când este folosit ca în clasica tradiție românească pe post de “digestiv”.

Ce se întâmplă? Păi noi ne bem “digestivul/digestivele”(depinzând de nivelul adicției), organismul înregistrează un aport caloric masiv – și ulterior, când servim masa efectivă, hămesiți, metabolismul nostru eficient o consideră surplus. Și ce face metabolismul nostru cu surplusul? – Îl stochează!Unde ? În țesutul adipos!

Ca să nu mai spunem că “îmbibația alcoolică” afectează destul de puternic țesutul hepatic – și astfel, inerent, procesarea macro-nutrienților esențiali.

Ca să nu mai menționăm căîn starea “veselă” pe care ne-o oferă, nu mai înregistrăm senzația de sațietate dată de hormonul colecistokininăși astfel, putem depăși foarte ușor necesarul nostru caloric per masă.

Alcoolul, de principiu, NU este cel mai bun prieten al supra-ponderalului… dar dacă totuși este musai – măcar să-l servim în timpul mesei sau după masă, pentru a minimiza efectul acestuia negativ. Pentru normo-ponderali, cu analizele in parametri – alcoolul este permis în cantități mici și în ocazii rare, cu un efect ușor destresant.

Da știu! O să-mi spuneți că vinul în special – conține multe substanțe care asistă organismul și berea are nu știu ce enzimă… blah blah blah! Pe scurt – efectele negative ale alcoolului – sunt muuult peste orice formă de beneficiu pe care l-ar aduce, așa că răspunsul meu este și va fi: NU! Expres pentru cei care se luptă cu kilogramele… 

Suntem și trăim într-o țară în care, din punctul meu de vedere, peste 60% din populație suferă de alcoolism cronic dat de obiceiul social – sună nasol! Dar adevărul patologic acesta este – și consumul social duce inerent la adicțieși de aici drumul este foarte spinos spre vindecare (asta dacă se crede că există, deși psihologic și psihiatric – un addict este și rămâne addict o viață întreagă). Controlul acestei patologii de adicție de alcool are din păcate o rată foarte mică de succes și se finalizează de obicei cu decesul – și afectarea socială și economică a măcar 6-7 oameni din jur. 

Alcoolul NU este un medicament – decât dacă patologia pe care vrem să o vindecăm este viața în sine!

Și mai știu și ce o să-mi spuneți și aici, că bunicul sau tataia a băut o viață întreagă câte un țâșpic de țuică la fiecare masă – și nu a avut nimic! Uităm ca bunicul trăia la țară, unde factorii de stres sunt relativ reduși, cu mâncare sănătoasă și mișcare fizică – ceea ce nu mai este cazul în secolul vitezei – unde stresul duce la creșterea consumului și transformarea lui în obicei „destresant” – și ulterior în adicție. Așa că, dragi cititori – NU VĂ JUCAȚI CU PERICOLUL!

www.facebook.com/nutrigo.ro – Postările nutri-științifice ale Nutriei.
http://www.nutrigo.ro/ TOATE articolele și rețetele Nutriei.
https://www.instagram.com/nutrigo.ionut.ignat/ Poze cu Nutria.
https://www.youtube.com/c/FunandfoodRo Vlogurile Live ale Nutriei.
https://www.facebook.com/groups/FunandFood.byNutriGo/ Grupul Nutriei.
https://fixlafix.com/author/ionutignat/ Nutria Fixistă.

Dulcele este kriptonita ta!? Nu reușești să scapi de dorința de zahăr și îți afectează sănătatea și silueta!?
Dacă ai decis să învingi POFTA DE DULCE – DEFINITIV în 2020 – ai soluția aici – http://www.nutrigo.ro/subscriptions/

Dacă vrei să lucrezi unu la unu, direct cu Nutria Ionut Ignat, pentru rezultate ultra-rapide, eficiente și definitive – ai detaliile despre consiliere aici – http://www.nutrigo.ro/consiliere-on-line/

Sună ACUM și programează prima consultație GRATUITĂ direct pe numărul Nutriei Ionut Ignat:
0040 787 801 939